Voorjaarstips April

Het voorjaar is bij uitstek geschikt om bodembedekkers te planten. Deze kunnen nog flink groeien. Ook heesters en coniferen plant u in deze periode! Heeft u geen tijd, kennis of materiaal om deze werkzaamheden zelf uit te voeren? Neem contact op met ons om te bespreken wat wij voor u kunnen betekenen!

De border onkruidvrij maken en gaten opvullen met zomerbollen, vaste planten of heesters!

Takken van jonge fruitbomen en dak- en leibomen voorzichtig uitbuigen en afbinden. Bind de klimplanten tijdens de groei aan, en leid deze gedurende het groeiseizoen!

Heesters die op eenjarig hout bloeien kun je nu snoeien. Rozen nog niet gesnoeid? Doe dit nog deze maand!

Snoei de kroon van bolbomen zoals de Acacia en de Catalpa. Deze zullen binnen één seizoen weer een volledige kroon ontwikkelen!

Organische mest strooien. Geef wat extra’s aan narcissen en andere bollen die jaar in, jaar uit in de grond kunnen blijven. Ook de haag kan een bemesting goed gebruiken. Rozen maandelijks bijmesten tot half juli met speciale rozenmest!

Loop het gazon eens goed na op kale plekken. Inzaaien met graszaad en bemesten met biologische meststof. Deze producten vind u op ons Groencentrum. Het gras begint bij stijgende temperaturen weer flink te groeien, dat betekent dus weer regelmatig maaien.

Oude bladeren van de siergrassen en varens wegknippen, en snoei de lavendel terug!

Kuipplanten die binnen staan, mogen weer naar buiten. Doe dat wanneer het een aantal dagen bewolkt en regenachtig is. Als je kuipplanten meteen in de zon zet, dan heb je kans dat de bladeren in de zon verbranden! Geef ze wat extra bemesting om het voorjaar goed te beginnen!

Wilt u frequent op de hoogte gehouden worden van nuttige tips voor uw tuin, of heeft u andere vragen? Volg ons dan op Facebook en Twitter!